81000 Podgorica, Montenegro | tel/fax: +382 (0)81 443 700

lokacija
JA slide show

Dobrodoli na Plavnicu

Na ovim stranicama elimo Vas informisati o svim deavanjima na Plavnici.Saznajte ta planiramo, ostavite svoje utiske...

A za one koji bi htjeli biti uvijek informisani, tu je 'Klub prijatelja Plavnice'.U?lanite se i mi ?emo Vas mailom obavjetavati o svim deavanjima.

Home
Dani kritske kuhinje
Doga?aji
subota, 27 mart 2010 17:47

PlavnicaPromocija kritske kuhinje se organizovala u turisti?kom kompleksu Plavnica 20. marta u 20h.

Dani Kritske kuhinje - predstavljaju prvi u nizu usko specijalizovanih manifestacija u polju gastronomije, koje organizuje Diamond Guide, prestini vodi? kroz restorane u saradnji sa probranim restoranima ?or?e u Beogradu, Atina u Novom Sadu i Plavnica u Podgorici.

Sa autenti?nom kuhinjom sa najve?eg i najjunijeg gr?kog ostrva upoznali su nas Peterlis Adonis (Petrelis Antonis, Executive chef) i Ljulios Janis (Liulios Giannis, Chef de partie), vrhunski kuvari.

Petrelis Antonis - Executive chef

Svoja prva iskustva kasnih osamdesetih godina sti?e u vrhunskim restoranima u Atini u Gr?koj (Hotel Penteleikon 5*, Crystal Palace la carte restaurant), a potom u Francuskoj i vajcarskoj gde znanja usavrava u restoranima sa 2* Michelin (Hotel Auberge de raisin, Cully, vajcarska; Hotel Domaine de chateaux vieux, eneva, vajcarska), u pariskim restoranima Brasserie Mollard, Auberge petite tonneau, u provansalskom hotelu Mas dArtigny... Od kasnih devedesetih godina aktivno u?estvuje na promocijama gr?ke i kritske kuhinje u svetu i to na Kipru, u vajcarskoj i Austriji, u vrhunskim svetskim restoranima i hotelima. Njegova kreativnost je ostavila traga i u polju keteringa (Gourmet catering, 1993-2004, Atina), tako da Peterlis Adonis i danas povremeno biva angaovan za potrebe gr?kog parlamenta. U Elounda Mare hotelu radi kao glavni kuvar od 2005. godine.

Liulios Giannis - Chef de partie

Ro?en na Kritu, Ljulios Janis ve?dui niz godina radi u kuhinjama vode?ih restorana u isto?nom delu ostrva (Hotel Mirabello, Candia park village, Elounda Mare, restaurant Corto Maltese). Usavrava se u Atini (restorani Garden i Boschetto), a potom u vajcarskoj i Italiji u restoranima sa 2* Michelin (Hotel Auberge de raisin, Cully, vajcarska; restoran Antica osteria del ponte, Milano, Italija). U?estvuje u promocijama gr?ke i kritske kuhinje u vrhunskim restoranima u vajcarskoj tokom 2004 i 2005. U Elounda Mare hotelu radi ve? godinu dana kao Chef de partie.

Kritska kuhinja se smatra najzdravijom mediteranskom kuhinjom jo od 60-ih godina kada su ameri?ki nau?nici otkrili razloge dugovje?nosti Kri?ana, stoga je ovaj doga?aj privukao mnoge zainteresovane goste koji uivaju u dobroj hrani, kao i mnoge ugostitelje koji su eljeli nau?iti po neki novi specijalitet.

Potpunom doivljaju kritske kuhinje doprinosi degustacija vode?ih kritskih vina.