81000 Podgorica, Montenegro | tel/fax: +382 (0)81 443 700

lokacija
JA slide show

Dobrodošli na Plavnicu

Na ovim stranicama želimo Vas informisati o svim dešavanjima na Plavnici.Saznajte šta  planiramo, ostavite svoje utiske...

A za one koji bi htjeli biti uvijek informisani, tu je 'Klub prijatelja Plavnice'.Učlanite se i mi ćemo Vas mailom obavještavati o svim dešavanjima.

Ljubimac Plavnice

nikica Plavnica je već 9 godina dom nilskom konju Nikici.

Rotonda

rotonda Romantično muzičko veče na Rotondi , kod mosta na obali Plavnice.

Restoran

restoran Veličanstveni ambijent i vrhunski izbor jela i pića. Posebno pripremljeni specijaliteti od ribe iz Skadarskog jezera.
Home Iz dana u dan BIJELA PLAVNICA, OKOM KAMERE NIKOLE PEJOVIĆA
BIJELA PLAVNICA, OKOM KAMERE NIKOLE PEJOVIĆA
Iz dana u dan
srijeda, 25 februar 2009 01:58

bijela_PlavnicaOve godine zima , kao i obično , nije zaobišla ni Plavnicu i donijela je i kišu , vjetar , porast nivoa Skadarskog jezera . Ali februar 2009. Godine biće upamćen i po nečem neobičnom – po  snijegu i ledu.

Tokom 5 dana od srijede 18. Februara do nedelje 22. Februara 2009. Godine Plavnica je bila u novom bijelom ruhu i bukvalno okovana snijegom i ledom. Snijeg je počeo da pada u srijedu 18. Februara posle podne i  do večeri Plavnica je bila zavejana.  Ujutro – sve je bilo pod snijegom i ledom. Do Plavnice se u četvrtak veoma teško moglo doći  i terenskim vozilima. Ovakav snijeg i led ne pamte ni stariji mještani .

 

Priča o ,,Plavnici pod snijegom,, brzo se širila tako da su  posjetioci , zainteresovani za ovu čaroliju prirode počeli da dolaze već u petak 20. februara

,,Bijela Plavnica, bila je izazov i inspiracija za našeg Nikolu Pejovića zaljubljenika u fotografiju , fotoaparate i prirodu i tokom četvrtka , petka i subote nastalo je nekoliko stotina interesantnih  snimaka, koji će biti njegovo poetično viđenje  Plavnice u neobičnom ruku ali i neka vrsta meteorološkog izveštaja  o,,bijelom vikendu,,  na Plavnici.

 

 

Bazen

bazen Provedite ljeto na bazenu Plavnice.Na raspolaganju su vam ležaljke, peškiri , picerija, šank bar ...

Marina

Sample image Brod ili čamac možete ostaviti na sigurnom u najzaštićenijoj marini na Skadarskom jezeru.

Iznajmljivanje plovila

iznajmljivanje Iznajmite gliser, katamaran, kajak, kanu, pedolino... Budite sami sebi kapetan u jezerskoj avanturi ...